آیا برای سئو کار شدن به مهارت برنامه نویسی نیاز داریم؟

اهمیت برنامه نویسی برای سئو - سئو طلوع

خیلی از علاقمه مندان به سئو این سوال را می پرسند که آیا برای سئوکار شدن به مهارت برنامه نویسی نیاز داریم؟. جواب من برای آن دسته از افراد که می خواهند در سطح مبتدی یا متوسط سئو فعالیت کنند، خیر هست. ولی کسی که بخواد متخصص سئو بشه، بله هست.

سئو چیست؟

سئو (SEO) مخفف عبارت Search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو می باشد. یعنی با بهینه سازی کردن سایت و دیگر تکنیک های سئو، سایت خود را در کلمات کلیدی به صدر نتایج جستجو برسانیم. سئو سایت باعث می شود تا ترافیک ارگانیک سایت بیشتر شود. به عبارت دیگر یعنی کاربران زیادی وارد سایت شما می شوند. وقتی کاربران عبارتی را در گوگل سرچ می کنند، اگر سایت شما خوب بهینه سازی شده باشد، موتورهای جستجو سایت شما را در صدر نتایج جستجو به کاربران نشان می دهد. این کار باعث می شود تا کاربران وارد سایت شما شوند و از خدمات سایت شما استفاده کنند و اگر محصولی برای فروش داشته باشید، از محصولات شما خریداری کنند. پس سئو باعث می شود تا درآمد شما از سایت چندین برابر شود.

برای سئو کار حرفه ای شدن نیاز به مدرک تحصیلی در رشته کامپیوتر یا سایر رشته ها نمی باشد. مثل همیشه تجربه حرف اول را می زند. پس اگر قصد یادگیری سئو را دارید و مدرک دانشگاهی ندارید، نباید نگران این باشید که نمی توانید سئو کار حرفه ای شوید. ولی کسی که در رشته کامپیوتر تحصیل کرده است یا آشنایی زیادی با کامپیوتر، اینترنت و دیگر چیزهای مربوطه دارد، یک مزیت به حساب میاد که میتونه تو کار سئو کمک زیادی به شما بکند. برای آشنایی کامل با سئو، مقاله سئو چیست را در این سایت مطالعه کنید.

آیا برای سئوکار شدن به مهارت برنامه نویسی نیاز داریم؟ - سئو طلوع

برنامه نویسی چیست؟

برنامه نویسی یعنی اینکه به کمک کدها که در کامپایلر نوشته می شوند، به کامپیوتر می گوییم که طبق این دستورات این کار را انجام بده یا این کار را انجام نده. این روزها در ساخت اکثرا در ساخت خیلی چیزها نیاز به برنامه نویسی هست. زبان های برنامه نویسی زیادی وجود دارند که هر کدام مخصوص ساخت چیزی هست. مثلا از زیان جاوا و کاتلین برای ساخت برنامه های اندرویدی، از PHP و JavaScript برای ساخت سایت، از زبان سوئیفت برای ساخت برنامه های آیو او اس و خیلی دیگر از زبان ها هستند که هر کدام مناسب برای ساخت برنامه ای هستند.

سئوکار کیست؟

سئو کار کسی هست با استفاده هر مهارت های سئو و تجربیات خود سایت رو به رتبه های برتر نتایج جستجو می رساند. سه نوع سئو کار وجود دارد که عبارتند از: سئو کار کلاه سفید، سیاه و خاکستری. سئوکار کلاه سفید با تمامی قوانین گوگل آشنا هست و سایت خود را طبق دستورات گوگل جلو می برد. کلاه سفیدها هیچوقت نگران پنالتی شدن سایت خود یا مشتریان خود نیستند چون همیشه طبق دستورالعمل های گوگل جلو رفته است. این روش زمان بر هست ولی ارزشش را دارد. شاید زمان زیادی طول بکشد که سایت به جایگاه خوبی برسد ولی وقتی رسید جایگاه خود را در مدت زمانی زیادی حفظ می کند.

سئوکار کلاه سیاه با دستورات گوگل آشنا هست ولی قوانین گوگل را رعایت نمی کند. و همیشه سعی دارد که در مدت زمان خلی کم به جایگاه دلخواه خود برسد. در این روش احتمال پنالتی شدن سایت بسیار زیاد است. شاید در این روش و در مدت زمان کمی سایت به صدر نتایج جستجو برسد ولی به زودی توسط گوگل شناسایی می شود و جایگاه خود را از دست می دهد. توصیه می کنم هیچوقت از این روش استفاده نکنید. و اما سئو کار کلاه خاکستری کسی هست که با قوانین گوگل آشنا هست و در بعضی از موارد از آن ها استفاده می کند و بعضی وقتا از روش کلاه سیاه استفاده می کند.

سئو و برنامه نویسی

سئو یعنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو. پس کار شما با سایت هست که می خواهید آن را بهینه کنید تا در کلمات کلیدی به صدر نتایج جستجو برسانید. دانش برنامه نویسی برای سئوکار شدن حرفه ای نیاز هست. پاسخ کوتاه این است: نه، سئو معمولاً به کدنویسی عملی زیادی (یا اصلا) نیاز ندارد. شما می توانید بدون هیچگونه کد زنی ، سئو خوبی انجام دهید. اما پاسخ طولانی تر این است که بله، درک خوب از نحوه کار برنامه نویسی، یا حتی توانایی انجام کمی کدنویسی، همیشه یک مهارت مفید است که در عملیات سئو به شما کمک زیادی می کند.

آیا برای سئو کار شدن نیاز به دانش برنامه نویسی است؟

خیر، اگر می خواهید وارد دنیای سئو شوید، و از برنامه نویسی چیزی نمی دانید، نباید هیچگونه نگرانی داشته باشید. سئو دانش و مهارت خاص خود را دارد که باید آن ها را یاد بگرید و در این زمینه تجربه کسب کنید. سئوکار حرفه ای کسی هست که با کدهای سایت آشنایی داشته باشد با معماری سایت آشنا باشد و در صورت داشتن مشکل کدنویسی یا دیگر موارد سایت، توانایی اصلاح آن را داشته باشد. اگر سایت مشکل کد نویسی داشته باشد، هرچقدر همه سئو این سایت را به خوبی انجام داد، بازهم به نتیجه دلخواه نمی رسیم.

الان خیلی از افراد موقع ساختن سایت به دنبال قالب وردپرسی هستند چون هزینش بسیار کمه و در کوتاه مدت میشه سایت خود را راه اندازی کرد. مثلا با خرید قالب به مبلغ 200 هزارتومان و نصب قالب و تغییر کمی متن و عکس سایت شما راه اندازی می شود. ولی اینطور نیست. قالب سایتی که 200 هزارتومان باشد پر از مشکل است. پس اگر دانش برنامه نویسی داشته باشید، می توانید این قالب را اصلاح کنید و به یک سایت عالی تبدیل کنید. یکی دیگر از موارد بسیار مهم در سئو سایت، سرعت بیشتر سایت است. شاید بتوانید در وردپرس با چند افزونه سرعت سایت خود را کمی افزایش دهید ولی نمی توانید به سرعت دلخواه دست یابید.

زبان های برنامه نویسی تحت وب

زبان های برنامه نویسی تحت وب در دو نوع هستند یک سمت کاربر (Client Side) و دیگری سمت سرور (Server Side). که بلد بودن آن ها می تواند کمک خیلی زیادی در سئوکار حرفه ای شدن شما بکند.

HTML

زبان برنامه نویسی وب جهانی است که به مرورگرها می گوید چگونه متن، لینک ها، گرافیک و سایر رسانه های اسناد را نمایش دهد. این زبان، اساس تمام صفحات وب است.

CSS

CSS مخفف عبارت HyperText Markup Language و به معنی زبان نشانه گذاری فرامتنی است. سی اس اس به کمک HTML در طراحی صفحات وب به منظور طراحی زیبای ظاهر سایت استفاده می شود.

JavaScript

از جمله پرکاربردترین زبان های اسکریپت نویسی است. هدف اصلی آن افزودن قابلیت های برنامه نویسی شده به صفحات وب است. برای مثال، انیمیشن ها و برقراری تعامل کاربر که در اکصر مرورگرهای وب حضور دارد.

PHP

زبان شی گرا، open-source و زبان اسکریپت نویسی است که توسط بسیاری از کاربران و برنامه نویسان وب سایت ها از جمله Wikipedia و Facebook بکار گرفته می شود. PHP زبان مستقل از پلات فرم است و از پایگاه داده زیادی از جمله MySQL پشتیبانی می کند.

سخن آخر

برای سئوکار شدن نیاز به دانش برنامه نویسی نیست. ولی اگر دانش برنامه نویسی با زبان های تحت وب داشته باشید، یک امتیاز مثبت به حساب میاد که کمک خیلی زیادی در سئو سایت به شما می کنه. ولی اگر در یک تیم فعالیت می کنید که یکی متخصص سئو هست و یکی توسعه دهنده وب، می توانید به خوبی سایت خود را سئو کنید و به نتیجه دلخواه خود دست یابید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا