چک لیست سئو داخلی – On-Page SEO

چک لیست سئو داخلی

چگونه می توانیم مقالات خود را بهینه کنیم؟ آیا دوست دارید همه ی مقالاتی که انتشار می دهید به تدریج ورودی بگیرد و ترافیک اورگانیک ایجاد کند؟ اگر پاسخ شما «بله» است، این چک لیست سئو داخلی می تواند به شما کمک کند:

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی شامل تمام روش های سئو است که برای ارتقای صفحاتتان باید انجام دهید. برخلاف بک لینک ها، سئو داخلی (On-Page) چیزی است که ما 100% روی آنها می توانیم نظارت داشته باشیم و مدیریت کنیم. برعکس سئوی تکنیکال (به ویژه در بخش سرور)، سئوی داخلی را می توان بدون نیاز به استخدام متخصص، و خودمان در داخل صفحه انجام دهیم، کافیست که اصول سئوی صفحات داخلی را یاد داشته باشیم و بر طبق آن عمل کنیم.

کلمات کلیدی اصلی و فرعی خود را مشخص کنید

درجه ی اهمیت آن: بالا

اگر در حال تولید محتوا برای سایت خود هستید، احتمالاً قبلاً این مرحله را انجام داده اید، این یک قدم اساسی است که نمی توانم آن را کنار بگذرم. مشخص کردن کلمه ی کلیدی یک امر ضروری می باشد زیرا تمام مراحل این چک لیست به نوعی مربوط به کلمه کلیدی است. کمی پیش تر، در یک مقاله بطور مفصل در مورد تحقیق کلمات کلیدی صحبت کردیم که شامل مراحل شناسایی، تجزیه و تحلیل و سازماندهی کلمات کلیدی و همچنین نکاتی در مورد نحوه تحلیل رقبا، آنالیز کلمه (تعداد جستجو) و رقابت آنها بود.

به طور خلاصه برای تحقیق کلمات کلیدی این مراحل را باید انجام دهیم:

  • از ابزارهایی مانند Ahrefs یا io برای به دست آوردن کلمه ی کلیدی اصلی خود بر اساس استراتژی و هدف سایت، تعداد جستجو و رقابت استفاده کنید.
  • دوباره از آن ابزارها برای تعیین کلمات کلیدی فرعی (کلمات کلیدی بلند یا به اصطلاح دم دراز) خود استفاده کنید. این کلمات کلیدی برای شناسایی موضوعات فرعی محتوای شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
  • از ابزارهایی مانند Text Optimizer برای پیدا کردن Related ها یا همان کلمات مرتبط استفاده کنید. این کار باعث می شود که محتوای شما غنی تر و عمیق تر و همچنین مرتبط تر شود (از نظر الگوریتم جستجو)

هنگامی که کلمات کلیدی اصلی و فرعی خود را شناسایی کردید، مطمئن شوید که کلمه کلیدی شما در محتوای شما به خوبی استفاده شده باشد.

بهینه سازی تگ های عنوان

بهینه سازی تگ های عنوان

درجه ی اهمیت آن: زیاد

تگ عنوان صفحه مهم ترین بخش صفحه است. این بخش بر دیده شدن سایت شما در جستجوی ارگانیک تاثیر بسیار زیادی میگذارد:

  • گوگل هنگام ارزیابی صفحه ی شما، دقت زیادی بر تگ عنوان شما دارد.
  • عناوین یعنی همان چیزی هستند که در نتایج جستجو می بینید (و روی آنها کلیک می کنید) بنابراین ممکن است روی تعداد کلیک هایی که صورت می گیرد (یعنی تعداد افرادی که روی لینک سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کنند) تأثیر بگذارند:

گوگل راهنمایی های بسیار خوبی در مورد اینکه عناوین شما باید چگونه باشند و یا نباشند را ارائه می دهد:

  • کلمه ی کلیدی اصلی خود را در تگ عنوان قرار دهید اما از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی خودداری کنید و همچنین کلمه ی کلیدی Related را هرگز دو یا چند بار استفاده نکنید.
  • عنوان خود را بصورت کوتاه و مختصر بنویسید.
  • اگر هدف شما برند سازی است، حتما نام برند خود را در آن قرار دهید.

از ابزار Headline Analyzer استفاده کنید تا ایده های بیشتری در مورد ساخت عنوان خود به دست آورید.

بهینه سازی ساختار محتوا با استفاده از تگ های هدر (زیر عنوانها)

بهینه سازی ساختار محتوا با استفاده از تگ های هدر (زیر عنوانها)

درجه ی اهمیت آن: زیاد

ساختاربندی محتوا به معنای آن است که محتوای خود را به بخش‌ها و زیربخش‌هایی تقسیم کنیم، این کار با استفاده از «تگ های هدر» مانند H2, H3, H4 و … انجام میگیرد که به آن زیرعنوان نیز می گوییم.

با انجام تحقیق کلمات کلیدی شما تا حد زیادی می توانید ساختار محتوای خود را تعیین کنید زیرا می توانیم کلمات کلیدی فرعی را با توجه به حجم جستجوی آنها در تگ های هدر مناسبی قرار دهیم.

روش اصولی این است که هر 300 کلمه یک زیر عنوان باید داشته باشد، اما خیلی نسبت به این قضیه وسواس به خرج ندهید. زمانی که محتوای شما با استفاده از کلمات کلیدی شما و Related ها در زیر عنوان ها استفاده شود این روش بسیار خوبی برای بهینه سازی مقاله است. برخی از پاراگرف ها ممکن است طولانی تر و برخی ممکن است کوتاه تر باشند.

با استفاده از لینک های انکر، شما می توانید به هر کدام از این بخش ها لینک دهید که به کاربران اجازه می دهد به یک زیر عنوان ارجاع داده شود. پلاگین هایی وجود دارد که با استفاده از آن می توانید به فهرست مطالب لینک دهید و بر اساس تگ‌های هدر شما ایجاد میشود، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن زیرعنوان را به آن اضافه کنید.

اگر می خواهید ساختار محتوای خود را یک بررسی کلی انجام دهید، Site Checker ابزاری برای این کار است. تمام زیرعنوان های صفحه ی سایت شما را نشان خواهد داد تا بررسی کنید که آیا آنها به خوبی استفاده شده اند یا خیر.

تمامی تصاویر استفاده شده در مقاله را بهینه کنید

درجه ی اهمیت آن: متوسط به بالا

افزودن تصاویر گرافیکی جذاب در صفحه ی شما باعث می شود افراد بیشتری جذب سایت شما شوند و ماندگاری در صفحه را افزایش خواهد داد. بهینه سازی تصاویر، برای موتورهای جستجو باعث می شود تصاویر شما نیز ایندکس شده و در صورت جستجوی تصاویر در نتایج گوگل نمایش داده خواهد شد.

برای بهینه سازی تصاویر چه کارهایی را باید انجام دهیم:

  • تصاویر خود را با استفاده از پلاگین هایی مانند io فشرده کنید.
  • از کلمات کلیدی اصلی یا فرعی در نام فایل خود استفاده کنید.
  • برای تصاویر خود تگ Alt بگذارید. از کلمات کلیدی در Alt تصاویر استفاده کنید.
  • توضیحاتی درباره ی تصویر در بخش دیسکریپشن آن قرار دهید، انجام این بخش اختیاری است.

لینکسازی داخلی

درجه ی اهمیت آن: زیاد

لینک های داخلی کاربران سایت شما را به بخش های دیگر سایت هدایت میکند و همچنین به گوگل کمک میکند تا درک درستی از ساختار سایت شما داشته باشد و حتی باعث ایجاد اعتماد در سایت شما خواهد شد.

اعتقاد بر این است که لینک های متنی (یعنی آنهایی که در داخل محتوا قرار می گیرند) قوی ترین نوع لینکها هستند:

وقتی صحبت از لینک داخلی می شود، باید این نکات را نیز به یاد داشته باشید:

  • افزایش ارزش سئو: همانطور که می دانیم، انکر تکست به رتبه بندی صفحه ای که به آن لینک داده اید، و برای کلمات کلیدی که در آن انکر تکست قرار داده اید کمک می کند.
  • دریافت یک کلیک: قصد ما از این کار این است که کاربران ما روی آن لینک کلیک کنند تا مطالب بیشتری را مطالعه کنند و بیشتر در سایت ما بمانند.

گوگل استفاده از انکر تکست توصیفی را هنگام افزودن لینکهای داخلی توصیه کرده است. این توصیه خوبی است که باید در نظر داشته باشید:

  • سعی کنید از آن کلمات کلیدی در انکر تکست لینک خود استفاده کنید.
  • هر از چند گاهی، لینک داخلی خود را با یک کال تو اکشن CTA، مانند «مطالعه ی بیشتر …» یا «در اینجا اطلاعات دقیق‌تری در مورد… وجود دارد» قرار دهید.

افزودن لینک های متنی با افزونه یواست بسیار آسان شده است، زیرا در حالی که مقاله خود را در ویرایشگر وردپرس تایپ می‌کنید، محتوای مرتبط را برای لینک به شما پیشنهاد می‌کند از این قابلیت افزونه برای بهینه سازی بهتر می توانید استفاده کنید.

اگر هر کدام از این لینک ها برای شما مهم است (یعنی اگر هدف هر کدام از این لینک ها این است که کاربر را به مشتری تبدیل کند و نرخ تبدیل را افزایش دهد)، ایده ی بسیار عالی این است که از پارامترهای URL برای ردیابی آن در پلت فرم های آنالیز وب خود استفاده کنید. این به شما کمک می کند تا کاربران خود را به مشتری تبدیل کنید:

  • در گوگل آنالیتیکس بخش هایی برای اضافه کردن پارامترهای URL برای هر URL وجود دارد.
  • اگر دوست ندارید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید، ابزار Finteza به شما کمک میکند که پارامترهای URL را به سادگی اضافه کنید.

به منابع خود لینک دهید

درجه ی اهمیت آن: متوسط

لینک دادن به منابع خارجی مورد اعتماد، اعتبار محتوای شما را بالا می برد. اینکه آیا لینک های خارجی به عنوان سیگنال سئو بحساب می آیند یا خیر، ما به طور قطع نمی دانیم (برای همین است که درجه ی اهمیت این بخش را متوسط می دانیم) اما اعتقاد ما بر این است که به ابزارهای مفید، محتواهای با کیفیت، منابع و غیره لینک دهید.

چند ایده عالی درباره ی لینک های خارجی که قطعا به کیفیت محتوای شما می افزاید:

  • آمار و ارقام تحقیقات انجام شده درباره ی یک موضوع
  • آوردن نقل قول از محققان یا بزرگان
  • برای یافتن برخی از منابع آموزشی و دانشگاهی از این فرمت در سرچ خود استفاده کنید:

[keyword site:EDU OR site:GOV]

یک متا دیسکریپشن کوتاه استفاده کنید

درجه ی اهمیت آن: کم

متا دیسکریپشن یک فاکتور رتبه‌بندی مستقیم نیست (یعنی گوگل از این محتوا برای تعیین رتبه استفاده نمی‌کند) اما اغلب در نتایج جستجو ظاهر می‌شود، بنابراین می‌تواند بر نرخ میزان کلیک تأثیر بگذارد:

اگرچه گوگل همیشه از متا دیسکریپشن استفاده نمی‌کند، بلکه اغلب ترجیح می‌دهد به جای آن، متنی را از محتوای خود آن صفحه بگیرد، متنی که به عبارت سرچ شده نزدیکتر باشد. به همین دلیل است که ساخت یک متا دیسکریپشن خیلی مهم نیست، اما اگر یک یا دو دقیقه وقت دارید آن را انجام دهید و توضیحاتی در آن قرار دهید.

اگر میخواهید متا دیسکریپشن ایجاد کنید، نوشتن تنها چند جمله کافی است و توصیه ی ما به شما این است که کلمه ی کلیدی اصلی خود را در آن قرار دهید.

نامک یا URL Slug خود را به درستی انتخاب کنید

درجه ی اهمیت آن: متوسط

ایجاد یک نامک یا یو آر ال اسلوگ قبلاً بسیار مهم بود زیرا قبلاً در نتایج جستجو ظاهر می شد و کلمات کلیدی داخل آن حتی پررنگ بودند. کلمات کلیدی در URL نیز یک عامل قدرتمند در رتبه بندی بود.

اگر چه ممکن است هنوز هم یک فاکتور در رتبه‌بندی باشد (اگرچه دیگر اهمیت زیادی ندارد). و کلمات کلیدی در URL دیگر در نتایج جستجو پر رنگ نیستند (گوگل اغلب URL را با یک نشانگر صفحات جایگزین می کند).

اما راه درست این است که: URL خود را معنی دار انتخاب کنید و کلمات کلیدی اصلی خود را در آنجا اضافه کنید. این امر (هرچند کم) به بهبود سئوی صفحه شما کمک خواهد کرد. در وردپرس:

  • مطمئن شوید که “پیوندهای یکتا” را به عنوان “نام پست” تنظیم کرده اید (از بخش “تنظیمات” داشبورد وردپرس)
  • قبل از انتشار مقاله ی خود، نامک را تغییر دهید تا آن را کوتاه تر و هدفمندتر انتخاب کنید و کلمه ی کلید را داخل آن قرار دهید.

هنگامی که مقاله خود را انتشار می دهید، سعی کنید این “پیوندهای یکتا” یا لینک ها را تغییر ندهید تا از ایجاد صفحات و لینک های خراب و شکسته جلوگیری کنید. بنابراین بهتر است این لینک برای هر صفحه منحصر باشد و تکراری نباشد.

داده های ساختار یافته (اسکیما) را اضافه کنید

درجه ی اهمیت آن: متوسط

داده های ساختاریافته یا استراکچر دیتاها یک فاکتور برای رتبه بندی نیستند، به عنوان مثال، گوگل شما را تنها به این دلیل که نشانه گذاری داده های ساختار یافته در صفحه خود دارید، جایگاه بالاتری به شما نمی دهد. اما اگر از نشانه‌گذاری ها به درستی استفاده کنید، احتمال زیادی وجود دارد که گوگل اسنیپت های شما را ریچ نشان دهد.

ریچ اسنیپت‌های گوگل نتایج جستجوی را افزایش میدهند و آنها حاوی اطلاعات بیشتری نسبت به اسنیپت های استاندار هستند و از این رو می‌توانند منجر به افزایش تعداد کلیک‌ برای سایت شما بشوند.

در واقع افراد زیادی از ریچ اسنیپت ها در محتوای خود استفاده نمی کنند، شما با انجام این کار می توانید از دیگر رقیبان خود متمایز باشید. اسنیپ ها شامل:

اسکیمای پرسش و پاسخ

اسکیمای طرح سوالات متداول چیزی است که می تواند برای همه ی مقالات خود لحاظ کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک بلوک “سوالات متداول” را در قسمتی از محتوای خود اضافه کنید که به دو یا چند سوال مربوط به محتوایتان پاسخ دهید.

اسکیمای پرسش‌های متداول را می‌توان به راحتی با استفاده از برخی افزونه های وردپرس پیاده‌سازی کرد و این سوال و جواب ها در بخش نتایج جستجوی گوگل نمایش داده خواهد شد.

با کلیک بر روی هر کدام از آن سوالات یک پاسخ نشان داده خواهد شد. باید دقت داشته باشید که در هر پاسخ، از لینک های داخلی استفاده کنید: این کار باعث می شود که کاربر بتواند به راحتی به آن سرچ اسنیپت شما دسترسی پیدا کند.

اسکیمای HowTO

اسکیمای HowTo  را می توان برای هر بخشی که شامل مراحل است و به صورت لیست وار است استفاده کرد. اسکیمای HowTo در افزونه یواست نیز وجود دارد.

استراکچر دیتاهای Niche-Specific

تولیدکنندگان محتوا می‌توانند از نیچ ها و محتواهای مخصوص برای استراکچر دیتا استفاده کنند، از جمله:

اسکیمای دستور غذا: اگر دستور غذا را به اشتراک می گذارید.

اسکیمای بررسی: اگر در حال بررسی یک برنامه نرم افزاری هستید.

خوانایی محتوای خود را چک کنید

خوانایی محتوای خود را چک کنید

درجه ی اهمیت آن: کمترین

اعتقاد ما بر این است که گوگل از فاکتور خوانایی برای امتیاز به سایت شما استفاده نمی کند، اما این موضوع می تواند بصورت غیرمستقیم بر رتبه ی سایت شما تاثیر بگذارد، به عنوان مثال، اگر خوانایی محتوای شما بالا باشد، ماندگاری کاربر در سایت شما افزایش خواهد یافت و این خود باعث ارتقای سایت شما و اعتبار سایتتتان خواهد شد.

بنابراین، بررسی خوانایی برای اطمینان از کیفیت محتوا مفید است.

یواست این قابلیت را دارد که شما بتوانید خوانایی مقاله ی خود را چک کنید و به شما پیشنهاد می دهد که برای خوانایی بیشتر، جملات و پاراگراف‌های خود را کوتاه بنویسید، تگ‌های هدر را در جاهای مناسب اضافه کنید. همه اینها برای تعامل بهتر برای محتوای شما مفید است.

چک لیست کامل سئو داخلی در یک نگاه:

در اینجا بصورت تیتر وار مواردی را که بررسی کردیم آورده ایم:

  • کلمه کلیدی اصلی و کلمه کلیدی فرعی خود را مشخص کنید (ابزارها: Ahrefs، io، Text Optimizer)
  • تگ های عنوان خود را بهینه کنید (ابزار: Headline Analyzer)
  • بهینه سازی ساختار محتوا با استفاده از تگ های هدر (زیر عنوانها) (ابزار: Site Checker)
  • تمامی تصاویر استفاده شده در مقاله را بهینه کنید (ابزار: io)
  • لینک به صفحات داخلی را فراموش نکنید (ابزار: افزونه Yoast)
  • به منابع خود لینک دهید (آمار و ارقام و غیره)
  • یک متا دیسکریپشن کوتاه استفاده کنید
  • نامک یا URL Slug خود را به درستی انتخاب کنید
  • داده های ساختار یافته (اسکیما) را اضافه کنید (ابزارها: افزونه Yoast و FAQ)
  • خوانایی محتوای خود را چک کنید (ابزار: افزونه Yoast)

حال وقت آن شده که تمامی مقالات خود را بهینه کنید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا