دیجیتال مارکتینگ عمل فروش محصولات و خدمات از طریق کانال هایی مانند رسانه های اجتماعی، سئو، ایمیل و اپلیکیشن های موبایل است. اصولاً دیجیتال مارکتینگ هر شکلی از بازاریابی است که شامل دستگاه های الکترونیکی می شود. و می توان آن را به صورت آنلاین و آفلاین انجام داد. در واقع، هر دو نوع برای یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ جامع مهم هستند. دیجیتال مارکتینگ، برای موفقیت در در کسب و کارها برای جذب و روش های حفظ مشتریان یک امر حیاتی است.
اگر برنامه شما یک استراتژی موفق دیجیتال مارکتینگ نداشته باشد، مطمئن باشید که از رقبای خود شکت خواهید خورد. اگر می خواهید یک استراتژی موفق دیجیتال مارکتینگ ایجاد کنید، و نمی دانید که از کجا شروع کنید، این مقاله آموزشی مناسب شما است. در ادامه 12 شاخه از دیجیتال مارکتینگ را برای شما معرفی خواهید کرد که با آموزش موارد اشاره شده و عمل کردن به آن ها در کسب و کار خود، شاهد موفقیت بیشتر در کسب و کار خود خواهید شد.
دیجیتال مارکتینگ شامل چه مواردی است؟
دیجیتال مارکتینگ شامل 12 شاخه مهم است که مهم ترین آن ها سئو می باشد. در ادامه نگاهی مختصر به هر کدام از این شاخه ها خواهیم پرداخت.
سئو
سئو مخفف عبارت Search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو می باشد. SEO مهم ترین شاخه از دیجیتال مارکتینگ است که موفقیت در آن، باعث افزایش چندین برابر موفقیت شما در کسب و کار خود می شود. بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، یعنی شما با استفاده از دانش و تکنیک های خود، سایت خود را در کلمات کلیدی بالا می آورید. یعنی اگر شما سایتی دارید که در زمینه فروش موبایل فعالیت می کنید، سئو به شما کمک می کند با هزینه کم، تا فروش خود را چندین برابر کنید. مثلا، سایت شما در زمینه فروش موبایل است، و می خواهید افراد بیشتری بصورت ارگانیک وارد سایت شما شوند و از شما خریداری کنند.
به عبارت دیگر وقتی کاربران در گوگل عبارت خرید موبایل سامسونگ یا اپل را وارد کنند، در نتایج اول سایت شما را مشاهده کنند. کاربران به موتورهای جستجو اعتماد بیشتری دارند و چون سایت شما در اول نشان داده می شود، وارد سایت شما می شوند. کاربران به ندرت وارد صفحات دوم گوگل یا دیگر موتورهای جستجو می شوند. و وقتی سایت شما در اول نتایج جستجو باشد، مطمئنا کابرانی زیاد وارد سایت شما شده و از خدمات شما استفاده می کنند. هزینه سئو سایت شما، به تعداد کلمات، سختی کلمات، رقبای شما و چندین مورد دیگر، بستگی دارد. پس اگر سایتی دارید که برای مشتریان خود، خدماتی ارائه می دهید، باید به فکر سئو سایت خود باشید. و سئو طلوع، می تواند یک گزینه مناسب برای سئو سایت شما باشد.
بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوا یکی از شاخه های مهم دیجیتال مارکتینگ است که برای جذب و حفظ مخاطب از طریق ایجاد و به اشتراک گذاری مقالات، ویدیوها، پادکست ها و سایر رسانه های مرتبط استفاده می شود. این رویکرد تخصص را ایجاد می کند، آگاهی از نام تجاری را ارتقا می دهد، و کسب و کار شما را زمانی که زمان خرید آن چیزی است که می فروشید در سرلوحه ذهن خود نگه می دارد. محتوا انواع گوناگونی دارد. شما باید بدانید که مخاطبان شما بیشتر مشتاق چه نوع محتوایی هستند. محتوای عالی کمک می کند تا مشتریان جدیدی پیدا کنید و مشتریان فعلی خود را نگه دارید.
ابزارهای زیادی برای تولید انواع محتوا وجود دارند که به شما کمک زیادی در این زمینه می کنند. چندتا از مواردی که باعث تولید محتوای عالی می شوند عبارتنداز: یونیک بودن، سئو بِیس بودن، جذاب بودن و چندین موارد دیگر. برای آموزش تولید محتوای متنی یونیک، آموزش تولید محتوای ما را در سئو طلوع مطالعه کنید.
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ زمانی است که شما یک پیام ایمیل تجاری به «مشترکین ایمیل» خود ارسال می کنید. مخاطبینی که در لیست ایمیل شما ثبت نام کرده اند و به صراحت اجازه دریافت ایمیل از شما را داده اند. ایمیل مارکتینگ برای اطلاع رسانی، افزایش فروش و ایجاد جامعه ای پیرامون برند شما (مثلاً با یک خبرنامه) استفاده می شود. ایمیل مارکتینگ مدرن از ارسال نامه های انبوه یکسان فاصله گرفته و به جای آن بر رضایت، تقسیم بندی و شخصی سازی تمرکز دارد.
مثلا شما یک فروشگاه اینترنتی دارید که یک محصول جدید به فروشگاه خود اضافه می کنید یا به محصولات خود تخفیف می دهید. با استفاده از ایمیل مارکتینگ، می توانید به ایمیل تمام افرادی که در سایت شما ثبت نام کرده اند و ایمیل خود را به شما داده اند، ایمیل دهید. که این محصول جدید را به فروشگاه خود اضافه کردیم. یا از به محصولات خود، تخفیف گذاشته ایم. شما در این ایمیل، لینک سایت خود را قرار می دهید و افرادی که به آن ها ایمیل داده اید، اگر مشتاق به خرید محصول جدید یا با تخفیف شما داشته باشند، وارد سای شما شده و از محصولات شما خریداری می کنند.
تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی یا همان PPC به معنی پرداخت به ازای هر کلیک می باشد. PPC یک مدل تبلیغات آنلاین است که در آن تبلیغ کنندگان هر بار که کاربر روی یکی از تبلیغات آنلاین خود کلیک می کند، مبلغی را پرداخت می کنند. انواع مختلفی از تبلیغات PPC وجود دارد، اما یکی از رایج ترین انواع، تبلیغات جستجوی پولی است. این تبلیغات زمانی نمایش داده میشوند که افراد با استفاده از موتور جستجویی مانند گوگل، چیزهایی را به صورت آنلاین جستجو میکنند. بهویژه زمانی که جستجو های تجاری انجام میدهند. به این معنی که به دنبال چیزی برای خرید هستند.
این می تواند هر چیزی باشد، از جستجوی تلفن همراه (کسی که در تلفن خود به دنبال “خدمات سئو” است) تا جستجوی خدمات محلی (کسی که به دنبال دندانپزشک یا لوله کش در منطقه خود می گردد) تا شخصی که برای یک هدیه خرید می کند (“گل های روز مادر” “) یا یک مورد رده بالا مانند نرم افزار سازمانی. همه این جستجوها باعث ایجاد تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک می شود. در تبلیغات پرداخت به ازای کلیک، کسب و کارهایی که تبلیغات را اجرا می کنند، تنها زمانی هزینه دریافت می کنند که کاربر واقعاً روی تبلیغ خود کلیک کند، از این رو به آن «پرداخت به ازای کلیک» می گویند. و با استفاده از Google AdWords می توانید این کار را انجام دهید.
افیلیت مارکتینگ
افیلیت مارکتینگ فرآیندی است که از طریق آن یک شرکت وابسته برای بازاریابی محصولات شخص یا شرکت دیگری کمیسیون دریافت می کند. شرکت وابسته به سادگی آن محصول را تبلیغ می کند و از هر فروش که انجام می دهد، بخشی از سود را به دست می آورد. فروش از طریق پیوندهای وابسته از یک وب سایت به وب سایت دیگر ردیابی می شود. به بیان دیگر، افیلیت مارکتینگ چیزی است که شما محصول یا خدمات شرکت دیگری را در ازای پورسانتی که از فروش ایجاد می کنید تبلیغ می کنید. کمیسیون معمولاً درصدی از قیمت فروش است، اما گاهی اوقات می تواند مقدار ثابتی باشد.
اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از روش های بازاریابی است که افرادی که شناخته شده اند، به شما کمک می کنند تا برند شما بیشتر شناخته شود یا فروش بیشتری داشته باشید. یعنی شما به اینفلوئنسر مارکتینگ هزینه ای پرداخت می کنید تا خدمات شما را تبلیغ کنند. چون این شخص ها، طرفداران زیادی دارند و می توانند موجب محبوبیت برند شما و فروش بیشتر شما شوند. شما می توانید با پیدا کردن این افراد از طریق اینترنت که در حوزه کاری شما فعالیت می کنند، پیدا کرده و تبلیغات خود را شروع کنید. اینفلوئنسر مارکتینگ ها به مشتریان تاثیر زیادی می گذارند. پس می تواند یک گزینه خوب برای موفقیت بیشتر شما در تجارتتان بشود.
سوشال مدیا مارکتینگ
سوشال مدیا مارکتینگ یا همان SMM است. اصطلاح بازاریابی رسانه های اجتماعی (SMM) به استفاده از رسانه های اجتماعی و شبکه های اجتماعی برای بازاریابی محصولات و خدمات یک شرکت اشاره دارد. بازاریابی رسانههای اجتماعی راهی را برای شرکت ها فراهم میکند تا با مشتریان فعلی درگیر شوند و به مشتریان جدید دست یابند و در عین حال به آن ها اجازه میدهد فرهنگ، مأموریت یا لحن دلخواه خود را ترویج کنند. بازاریابی رسانه های اجتماعی دارای ابزارهای تجزیه و تحلیل داده های هدفمند است که به بازاریابان اجازه می دهد موفقیت تلاش های خود را پیگیری کنند.
رسانه های اجتماعی نحوه عملکرد ما را به عنوان یک جامعه تغییر داده است، از جمله نحوه ارتباط ما با یکدیگر. همانطور که پلتفرم هایی مانند فیس بوک، توییتر و اینستاگرام شروع به کار کردند، کسب و کارها نیز مورد توجه قرار گرفتند. آنها شروع به استفاده از این سایت ها برای پیشبرد منافع خود از طریق بازاریابی رسانه های اجتماعی کردند. به این دلیل که این سایت ها می توانند رفتار مصرف کننده را تغییر دهند. SMM فرآیند ایجاد محتوای مناسب برای هر پلتفرم رسانه اجتماعی است تا تعامل و ارتقای کسب و کار شما را افزایش دهد. بازاریابی رسانه های اجتماعی همه چیز در مورد ارتباط با مخاطبان یا مشتریان و کمک به آنها برای درک بهتر برند شما است. برای رشد کسب و کار شما فوق العاده مفید است.
بازاریابی پیامکی
بازاریابی پیامکی مثل ایمیل مارکتینگ است. یعنی شما برای افراد پیامک ارسال می کنید. این پیامک می تواند شامل: تبلیغات، تخفیف، محصول جدید، بروزسانی و چندین موارد دیگر باشد. افرادی که شماره تماس خود را در اخیتار شما قرار داده اند، می توانید به آن ها پیامک ارسال کنید. این کار موجب می شود این افراد از تخفیف ها یا محصولات جدید شما باخبر شده و وارد سایت شما شده و خرید کنند. این پیامک می تواند شامل MMS (پیام چند رسانه ای) نیز باشد که می توانید تصویر، گیف و.. نیز ارسال کنید.
موبایل مارکتینگ
موبایل مارکتینگ بیشتر شبیه ایمیل مارکتینگ است. به احتمال زیاد دیده اید که برای شما پیامک های تبلغاتی بیاد یا وقتی برنامه ای رو در موبایل خود باز می کنید، تبلغاتی را مشاهده کنید. به این نوع تبلیغات موبایل مراکتینگ گفته می شود. این روزها استفاده از موبایل بسیار افزایش یافته است و می تواند یک روش موثر برای جذب مشتریان جدید برای شما باشد.
بازاریابی ویدیویی
بازاریابی ویدئویی به استفاده از ویدئو برای بازاریابی یا تبلیغ برند یا پیشنهاد شما در کانال های دیجیتال اشاره دارد. به زبان ساده، زمانی که از ویدئو برای بازاریابی برند، محصول یا خدمات خود، مشارکت در کانال های رسانه های اجتماعی، آموزش مشتریان احتمالی و فعلی خود و تعامل با آنها استفاده می کنید، به این عمل بازاریابی ویدیویی گفته می شود.
بازاریابی صوتی
بازاریابی صوتی به معنای استفاده از صدا برای پیشبرد اهداف و نتایج کلیدی کسب و کارتان است. مانند سایر اشکال بازاریابی، راه های متعددی برای گنجاندن بازاریابی صوتی در استراتژی محتوای شما وجود دارد. قابلیت حمل و راحتی محتوای صوتی آن را ایده آل برای افزایش آگاهی از برند شما، نشان دادن رهبری فکری شما و افزایش تعامل کاربر می کند. از آنجایی که ما با انواع مختلفی از محتوای موجود در اینترنت مواجه هستیم، ایجاد روش های کاربردی و در دسترس برای مصرف آنها به یک ضرورت برای شرکت ها تبدیل شده است.
بازاریابی صوتی یک استراتژی پایدار است که برای تامین این نیاز برای مصرف سریع و عملی اطلاعات مورد علاقه کاربر پدیدار می شود. پادکستها، پست های صوتی، کتابهای صوتی، رادیو سنتی، اسکایپ و تماس تلفنی سنتی قالبهای محتوای صوتی مختلفی هستند که به طور طبیعی در استراتژیهای بازاریابی محتوای شرکتها ادغام میشوند. گزارشی در سال 2020 نشان داد که 43 درصد از جمعیت بالای 13 سال ایالات متحده روزانه به محتوای صوتی گوش می دهند که شامل پادکست ها، اخبار، ورزش، رادیو گفتگو و کتاب های صوتی می شود.
بازاریابی حقیقت مجازی
بازاریابی حقیقت مجازی شامل برندهایی است که خود و محصولاتشان را با استفاده از فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تبلیغ می کنند. این فناوری یک محیط جعلی اما واقعی ایجاد می کند. گاهی اوقات بازاریابی VR بصری است و گاهی اوقات بسته به دستگاه چند حسی است.