گوگل دنس یا رقص گوگل چیست؟ گوگل دنس یک به روز رسانی بود که توسط موتور جستجوی گوگل ساخته شد. این به روز رسانی موقعیت و رتبه صفحه وب سایت ها را تغییر داد.
اصطلاح Google Dance یا همان رقص گوگل هنوز توسط برخی از مدیران وبسایت برای تعیین بهروزرسانیهای رتبه صفحه (در نوار ابزار گوگل) یا در طول بهروزرسانی های الگوریتم گوگل استفاده میشود.
در واقع یک مفهوم سئو است، زمانی که گوگل الگوریتم های خود را به روز رسانی میکند یا وقتی که یک کمپین سئو دارد و باعث حرکت نتایج جستجو در یک مدت زمان کوتاه میشود را میگویند.
زمانی که در گوگل جستجویی انجام میشود، توسط یکی از مراکز داده، آن پردازش می شود. گوگل آنها را در سرتاسر جهان نصب کرده است تا بتواند در سریع ترین زمان ممکن در مقیاس جهانی پاسخ دهد.
انتخاب مرکز ارائه دهنده صفحه نتایج که خود تحت تاثیر چندین پارامتر دیگر میباشد، مانند موقعیت جغرافیایی اینترنت کاربر، بار ترافیکی که هر مرکز تحمل می کند و … تعیین میشود.
تا همین چند سال پیش، تفاوت های قابل توجهی بین داده های ذخیره شده در این سرورهای مختلف وجود داشته است.
علاوه بر این، شاخص pageRank گوگل که اکنون بلافاصله جایگاه و رتبه را نشان میدهد وجود نداشت به همین دلیل باید منتظر می ماندیم تا گوگل دیتای جدید و به روز شده را ارائه کند. بنابراین گوگل دنس آن تایمی بود که تمام مراکز داده گوگل داده های خود را لیست میکرد و رتبه بندی مینمود و ارزش رنک صفحه به روز میشد.
سئوکاران با اشتیاق منتظر رقص گوگل بودند تا نتایج زحماتی که برای سئوی سایت کشیده اند مشاهده نمایند. اغلب این دنس ها شب های آخر هر ماه انجام می شد.
دلیل وجود گوگل دنس چیست؟
گوگل دنس از زمان آغاز به کار گوگل تا پس از سال 2000 به صورت ماهانه اتفاق می افتاد و برای بسیاری از مدیران سئو ناخوشایند بود.
زیرا کسی نمیتوانست پیش بینی کند که رنک صفحه ی شما کدام یک از مکان هایی است که تغییر کرده؟! بنابراین سئوکاران نیز، تا آرام شدن گوگل دنس باید منتظر می ماندند.
دلیل وجود این پدیدهها این است که هزاران سروری که کار ارزیابی صفحات جدید وب سایتها و لیست کردن میلیونها وبسایت را انجام می دهند، نمیتوانستند این کار را همزمان انجام دهند.
اگر تغییرات ماهانه در الگوریتم انجام شود و در سرورها آپلود شوند، برخی از صفحات سایت ها به دلیل ارزیابی برای رتبه بندی صورت میگرفت، در حالی که سرورهای دیگر هنوز این را به عنوان مبنای ارزیابی آپلود و آپدیت نکرده اند.
تا زمانی که همه سرورها به یک سطح یکسانی از معیارهای رتبهبندی قرار بگیرند، گوگل در نتایج جستجو نمی تواند رتبه ی قطعی در لیست کند و به همین دلیل امکان داد که نتایج بسیار متفاوتی نشان دهد، حتی در عرض چند روز ممکن است مثلا از صفحه ی اول به صفحه ی ششم و هفتم برود (و یا برعکس)، این پدیده به نام گوگل دنس شناخته میشود.
چرا گوگل دنس مدت زمان زیادی در آن نتایج نمیماند؟
با افزایش تعداد وبسایتهایی که باید توسط گوگل خزیده شوند و همچنین فاکتورهای رتبهبندی زیادی که وجود داشت، گوگل استراتژی ایندکس های خود را معرفی کرد.
برای اینکه گوگل بتواند زمانی که جستجویی صورت میگیرد به کاربران پاسخ های به روز شده ای را نشان دهد، خزیدن توسط گوگل باید دائماً بهبود یابد. در ابتدا تغییرات آهسته صورت میگرفت، اما با آپدیت شدن Google Caffeine، تغییرات بطور واضح و بسیار سریعتر صورت گرفت.
در ابتدا همه صفحات به صورت بخش بخش اسکن می شدند، اما زمانی که گوگل آپدیت کافئین خود را به روز رسانی کرد این کار به طور مداوم و به موازات انجام گرفت، اکنون تمامی عواملی که بر رتبه بندی تاثیر گذار هستند ثبت می شوند و به طور مداوم به روز میشوند و در رتبه بندی صفحه اعمال می گردد.
از آنجا که صفحات جدید باید توسط خزنده های گوگل خزیده شوند و تمامی عوامل تاثیرگذار بر رتبه بندی، مانند بک لینک ها یا سیگنال های شبکه های اجتماعی به جایگاه کنونی آن صفحه اعمال شوند، این فرآیند خزیدن بسیار تاثیرپذیر از صدها و هزاران عامل دیگر است و به همین دلیل هرگز کامل نمی شود.
الگوریتم کافئین صدها هزار صفحه در ثانیه را با این روش پردازش می کند. برای انجام این کار نزدیک به 100 میلیون گیگابایت حافظه مورد نیاز است. و هر روز ده ها هزار گیگابایت نیز اضافه می شود.
به دلیل این همزمانی، هیچ گوگل دنسی در موتور جستجو وجود نداشت.