پنالتی همیشه به این معنا است که شما کار اشتباهی را در سایت خود انجام داده اید. مانند بازی فوتبال! مثلا وقتی بازیکنی پنالتی میشود، بخاطر این است که خطایی مرتکب شده و این اشتباه باعث می شود که بر کل تیم نیز تاثیر بگذارد و دروازه تیم را به خطر انداخته و هر آن، ممکن است آن پنالتی گل شود. همین امر در مورد پنالتی گوگل نیز صادق است. اگر استراتژیها و تکنیکهای شما برخلاف قوانین گوگل باشد و محتوای مرتبط و باکیفیتی به کاربران که با جستجو به سایت شما آمده اند ارائه ندهید، گوگل وبسایت شما را مجازات خواهد کرد.
احترام به قوانین گوگل باعث میشود که شما در رتبه بالاتری نسبت به رقبا قرار بگیرید. اما اگر بر خلاف قوانین گوگل عمل کنید، امکان دارد وب سایت شما از دسترس کاربران خارج شود. اگر سایت شما جریمه شود، بازگشت به موقعیت و رتبه ی قبلی ممکن است بسیار دشوار باشد. به این دلایل، لازم و ضروری است که شما به عنوان مدیر و صاحب سایت، مهم ترین دلایل جریمه ی گوگل را بشناسید تا مرتکب آن خطاها در وب سایتتان نشوید.
پنالتی گوگل چیست؟
به گفته ی HubSpot، “پنالتی گوگل به معنای آن است که شما در وب سایت خود روش ها و تکنیک هایی را استفاده کرده اید که در تضاد شیوه های بازاریابی ارائه شده توسط گوگل باشد. این جریمه می تواند در نتیجه به روز رسانی الگوریتم رتبه بندی گوگل باشد یا بررسی دستی یک صفحه ی وب، یا استفاده از تکینک های سئو کلاه سیاه.”
در واقع، گوگل به دنبال رویکردهای ارگانیک برای بهبود سئو و افزایش رتبه شما است. اگر به طور مصنوعی یا غیرطبیعی کاری انجام دهید تا رتبه بالاتری را به دست آورید، گوگل وب سایت شما و نحوه به دست آوردن ترافیک شما را بررسی می کند.
اگر سئوی ارگانیک یا تکنیک های شما برای افزایش رتبه در گوگل را تایید نکند، سایت شما را جریمه خواهد کرد. در برخی موارد ممکن است سایت شما را از نتایج صفحات گوگل بطور کامل حذف کند و به کاربران نشان نخواهد داد.
همانطور که گفته شد، گوگل دو نوع جریمه دارد که باید این دو را هنگام سئوی سایت خود مد نظر داشته باشید.
پنالتی های دستی: این پنالتی ها زمانی اتفاق می افتد که شخصی (یک شخص حقیقی) که در شرکت گوگل کار می کند وب سایت شما را بررسی کرده و شما را جریمه می کند. چرا بصورت دستی؟ این امر می تواند ناشی از گزارش های کاربران یا رقبا باشد، و یا اینکه بصورت تصادفی و رندوم سایت شما را دستی بررسی کنند.
پنالتی های الگوریتمی: این جریمه ها توسط الگوریتم گوگل بدون نیاز به دخالت انسان اعمال میشود. اینگونه جریمه ها رایج تر هستند زیرا الگوریتم در لحظه کار تحلیل را انجام میدهد و بسیار سریعتر از یک انسان است. این الگوریتم لینک هایی را که بی کیفیت هستند و اعتباری ندارند را شناسایی کرده و اسپم اعلام می نماید.
صرف نظر از نوع جریمه، هر کدام از آنها می تواند پیامدهای جدی برای کسب و کار شما داشته باشد. شما برای جلوگیری از این اتفاق، باید از تاکتیک های سئو کلاه سفید استفاده کنید، محتوای با کیفیت تولید کنید و لینک سازی ارگانیک انجام دهید.
10 پنالتی رایج گوگل
پنالتی های زیر برای بسیاری از وب سایت ها ممکن است رخ دهد. با این حال، مهم نیست که چقدر این پنالتی ها رایج هستند، این جریمه ها می تواند تأثیر منفی بر رتبه ی وب سایت شما در صفحات جستجو گوگل داشته باشد.
لینک های خریداری شده
گوگل گفته است که بک لینک ها، مهمترین معیار در رتبه بندی کلمات شما هستند ولی از اون طرف میگه که با خرید بک لینک مخالفم. شما باید از سایتی بک لینک خریداری کنید که در کار خود حرفه ای هستند به عبارتی دیگر کارشون رو بلد هستند. اگر تیم ساخت بک لینک شما در کار خود متخصص باشد، بدون شک هیچ مشکلی پیش نمی آید. اگر نیاز به خرید بک لینک طبیعی و دائمی دارید، سئو طلوع می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
یکی از مهم ترین جریمه ها، خرید لینک است که به آن لینک های اسپم نیز می گویند. تکنیک خرید لینک ممکن است تا قبل از ارائه ی الگوریتم پنگوئن برای سایتها کارامد بوده باشد، اما دیگر اینگونه نیستند زیرا گوگل لینک های سایت شما را شناسایی میکند و میفهمد که کدام لینکها واقعی هستند.
لینک scheming فرآیند خرید لینک از وبسایتهای بیکیفیت و غیر مرتبط است با این هدف که وب سایت بتواند مطرح شود و یک شهرت فیک ایجاد کند و در نتایج جستجوی گوگل رتبه ی بالاتری را بدست آورد.
لینک های خریداری شده دیگر رتبه وب سایت شما را در SERP ها بالاتر نمی برند. زیرا الگوریتم پنگوئن گوگل بلافاصله اجرا شده و لینک های اسپم را شناسایی میکند و از بین میبرد. در واقع هر چیزی که به عنوان اسپم شناسایی شود بر روی وب سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت، زیرا برخلاف قوانین گوگل است.
تکرار بیش از حد کلمات کلیدی یا Keyword Stuffing
الگوریتم پنگوئن گوگل علاوه بر شناسایی لینک های اسپم، زمانی که صحبت از قرار دادن کلمات کلیدی در محتوا می شود، با دقت بیشتری وب سایت را بررسی میکند تا متخلفان را شناسایی کند.
اگر به منظور تقلب و گول زدن گوگل، کلمات کلیدی خود را بیش از حد در صفحه استفاده کنید و بیش از حد تکرار کنید گوگل می تواند سایت شما را شناسایی کند و سپس امکان دارد که جریمه کند. بسیاری از وب سایت ها بدلیل این کار، توسط گوگل جریمه میشوند زیرا آنها نمی دانند که گوگل بسیار پیچیده تر از آن چیزی است که فکر می کنند.
گوگل به جای اینکه به دنبال کلمات کلیدی صفحه ی وب سایتتان باشد، به دنبال کیفیت و ارتباطات آن صفحه با صفحات دیگر است. با استفاده مکرر از یک کلمه کلیدی، نمیتوانید به گوگل ثابت کنید که محتوای شما منسجم و باکیفیت است، برعکس! ممکن است جریمه شوید.
محتوای تکراری
محتوای تکراری توسط یکی دیگر از الگوریتم های گوگل به نام پاندا جریمه می شود. همانطور که اشاره کردیم، هدف گوگل ارائه بهترین محتوا به کاربران بر اساس جستجوی آنها است. کپی کردن محتوا، راه خوبی برای جذب کاربر نیست، زیرا این کار دقیقا برعکس عمل میکند.
با این حال، محتوای یونیک و منحصر به فرد می تواند به شما کمک کند تا یک POV جدید در مورد موضوعی ارائه دهید که وب سایت شما را از دیگر رقبایتان متمایز کند. گوگل این منحصر به فرد بودن را می بیند و در اینصورت به شما پاداش خواهد داد.
با این حال، اگر محتوای تکراری در سایت خود منتشر کنید، گوگل میداند که شما از کجا محتوا را کپی کرده اید و این محتوا مال کدام سایت بوده است و وبسایت شما را به جرم کپی کردن جریمه میکند. زیرا این محتوا به کاربران کمکی نمی کند بلکه برعکس، توانایی آنها را برای یافتن بهترین محتوا کاهش می دهد.
اگر محتوای تکراری در وب سایت خود داشته باشید، احتمال جریمه شدن شما افزایش خواهد یافت. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که تمام محتوای شما منحصربه فرد است و مشابه محتوای هیچ سایتی نیست. ابزارهای زیادی برای کمک به جلوگیری از سرقت ادبی وجود دارد، از جمله CopyScape که میتوانید به راحتی تشخیص دهید که محتوا کپی است یا یونیک، اگر محتوای تکراری را در وب سایت خود پیدا کردید، می توانید محتوا را حذف کنید یا آن را با مجدد بازنویسی کنید.
محتوای با کیفیت پایین
شاید باورتان نشود، اما گوگل می تواند سطح کیفیت محتوای شما را تعیین کند. اگر می خواهید در صفحات نتایج گوگل رتبه ی بالاتری بدست بیاورید، باید محتوای با کیفیت در وب سایت خود انتشار دهید. زیرا گوگل می خواهد مطمئن شود که شما برای افرادی که از وب سایت شما بازدید می کنند ارزش قائل می شوید. علاوه بر این، هرچه برای کاربران ارزش بیشتری ایجاد کنید، بک لینک های با کیفیت بیشتری دریافت خواهید کرد.
الگوریتم پاندای گوگل می تواند تشخیص دهد که وب سایت شما چه تعداد صفحه با محتوای بی کیفیت دارد؟ بنابراین بهتر است که بطور مداوم وب سایت خود را بررسی کنید و ببینید که آیا محتواهایی با کیفیت پایین وجود دارد یا نه؟! می توانید این کار را با مشاهده نرخ پرش هر صفحه نیز انجام دهید. هر چه نرخ پرش بالاتر باشد به این معنا است که محتوای آن صفحه نیازهای کاربران را برطرف نمیکند و علاقه ای به آن محتوا و صفحه ندارند. پس بهتر است که تغییراتی را در آن صفحه ایجاد کنید.
پنهان کردن محتوا و فریب دادن گوگل
به گفته گوگل وبمستر، cloaking ” ارائه محتوا یا URL های مختلف به کاربران و روبات های موتورهای جستجو می باشد.” در واقع cloaking از لینک های ریدایرکت برای فریب دادن موتورهای جستجو استفاده می کند.
پنهانکاری (cloaking) زمانی اتفاق میافتد که برای گمراه کردن موتورهای جستجو و کاربران شما، با نمایش محتواهای مختلف کاربران را به سایتی هدایت میکند که کاربر اصلا دنبال چنین محتوایی نبوده و بسیار بی ربط و بی ارزش است، هدف از cloaking افزایش رتبه یک وب سایت در موتورهای جستجو در کلمات کلیدی خاص است.
این تکنیک معمولا برای فریب دادن موتورهای جستجو استفاده می شود. اما اگر وب سایت شما توسط موتورهای جستجو شناسایی شود امکان دارد ساییتان را از صفحات نتایج گوگل بطور کامل حذف کند.
کلوکینگ توسط گوگل کاملا غیرقانونی اعلام شده است. بجای آن، باید روی تولید محتوای با ارزش برای کاربران خود تمرکز کنید تا موتورهای جستجو همان صفحاتی را که مخاطبان شما میخواهند به آنها نشان دهند.
سرعت لود پایین وب سایت
اگر وب سایتی دارید که سرعت لود پایینی دارد، گوگل شما را جریمه خواهد کرد. دلیل این امر این است که هیچکس حوصله نشستن و چند دقیقه صبر کردن برای بارگذاری یک وب سایت را ندارد. در واقع آنها به سادگی صفحه ی سایت شما را خواهند بست و به وب سایت رقیبتان مراجعه خواهند کرد که به احتمال زیاد سرعت لود بالایی نیز دارد.
شما به راحتی میتوانید مشکلات و ایرادات مربوط به سرعت لود سایت خود را با استفاده از ابزار PageSpeed Insights Google مشاهده نمایید و آنها را رفع کنید.
لینک های خراب یا شکسته
گوگل بطور مداوم محتوای مرتبط را به کاربران نشان میدهد تا مطمئن شود که محتوای وب سایت شما به روز است. این به معنای آن است که آنها اطمینان حاصل می کنند که هیچ لینک خرابی در سایت شما وجود ندارد. گوگل هر گونه خطای پنهان در وب سایت شما را جستجو میکند علاوه بر آن تمام لینک هایی را که استفاده می کنید عمیقا جستجو خواهد کرد.
پیدا کردن خطای 404 یا لینک شکسته برای گوگل آسان است. اگر لینک های خرابی در وب سایت خود دارید، گوگل فکر می کند که شما آنطور که باید به روز رسانی نمی کنید یا به کاربران خود اهمیتی نمی دهید.
بررسی و یافتن لینک های شکسته و خراب و برطرف کردن آن به شما کمک خواهد کرد که از پنالتی های غیرضروری گوگل جلوگیری کنید.
موبایل فرندلی نبودن
نگرانی اصلی گوگل، وب سایت شما نیست. آنها بیشتر از همه به کاربر اهمیت می دهند. از آنجایی که بسیاری از جستجوکنندگان دیگر از رایانهها نیستند، بلکه از تلفنهای هوشمند خود استفاده میکنند، به همین دلیل، اگر وب سایت شما با موبایل سازگار نباشد ممکن است جریمه شوید. گوگل ابتدا از ایندکس موبایل استفاده می کند، به این معنی که وب سایت ها را بر اساس نسخه موبایل و همچنین نسخه دسکتاپ آن ها ایندکس می کند.
گوگل به وبسایتهای سازگار با موبایل پاداش میدهد و کسانی را که وب سایتشان سازگار با موبایل نیست، با کاهش ترافیک مجازات میکند. اگر وب سایت شما سازگار با موبایل نیست، ممکن است با افت رتبه مواجه شوید که می تواند نرخ کلیک های وب سایت شما را کاهش دهد.
استفاده بیش از حد از انکر تکست
انکر تکست متنی است که حاوی یک لینک است که می توانید روی آن کلیک کنید تا به صفحه یا وب سایت دیگری هدایت شوید. عدم استفاده صحیح از انکر تکست یا استفاده بیش از حد از آن می تواند باعث جریمه شدن وب سایت شما توسط گوگل شود. استفاده بیش از حد از انکر تکست ها یک مشکل رایج برای بسیاری از وب سایت ها است.
گوگل می خواهد این لینک ها تا حد ممکن طبیعی باشند تا کاربران بتوانند به درستی هدایت شوند. استفاده نادرست از آنها به این معنی است که کاربران به وب سایت ها یا صفحات مربوطه هدایت نمی شوند.
عدم وجود لینک های خروجی
لینکهای خروجی برای گوگل مهم هستند زیرا نشان میدهند که شما یک کسبوکار معتبر یا وبسایتی هستید که به وبسایتها و مشاغل معتبر دیگر لینک میدهد. علاوه بر آن، با دادن لینک های خروجی به وب سایتهای معتبر، به گوگل ثابت میکند که شما محتوای مرتبط ایجاد میکنید نه اسپم.
استفاده نکردن از لینکهای خروجی ممکن است لزوماً شما را به معنای واقعی جریمه نکند، اما اگر شما و یکی از رقبایتان جایگاه مشابهی داشته باشید و سایت شما در محتواها لینک خروجی نداشته باشد برای دادن رتبه ی بالاتر در گوگل رقیبتان را انتخاب خواهد کرد زیرا با داشتن لینک خروجی محتوای او را قدرتمندتر میشناسد و پاداش می دهد.
آخرین ایده ها در مورد جلوگیری از پنالتی شدن توسط موتور جستجوی گوگل
اشتباهات سئو یک چیز غیر عادی نیست. زیرا، حتی بهترین وب سایت ها نیز امکان دارد هر از گاهی جریمه شوند. اگر به اندازه کافی کوشا باشید، می توانید به راحتی از تمام جریمه های گوگل جلوگیری کنید.
اقدامات سئوی شما چه عمدی بوده باشد یا نه، به هر حال امکان دارد که جریمه شوید. گوگل قصد شما را درک نمی کند، فقط متوجه ی این می شود که شما قوانین را رعایت میکنید یا خیر؟! با آگاهی از مهم ترین دلایل پنالتی شدن و رفع هر گونه اشتباهاتی که در سایت خود مرتکب شده اید، می توانید رتبه ی گوگل خود را بهبود ببخشید.
جلوگیری از این جریمه ها برای کمک به رتبه بندی وب سایت شما در SERP ها و شکست دادن رقبا، حیاتی و ضروری خواهد بود.