اگر بخواهیم یک تعریف ساده و رایج از کلمه سئو ارائه دهیم، باید بگوییم که سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization و به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. این یک تعریف دقیق از سئو است اما شاید برای کسی که اولین بار با این کلمه روبرو می شود، تعریف مناسبی نباشد.
سئو به مجموعه اقداماتی گفته میشود که در جهت کسب رتبه های برتر در نتایج جستجو انجام می شود.
موتور های جستجو بیش از 200 پارامتر برای رتبه بندی سایت ها ارزیابی میکند. وظیفه ما این است که پارامتر های موتور های جستجو را را شناخته و سایت خود را براساس این پارامترها بهینه سازی کنیم. حتما تا به حال شنیده اید که چرا می گویند سئو یعنی کسب درآمد بیشتر از اینترنت. اگر میخواهید بدانید که چرا سئو باعث افزایش درآمد شما می شود، در ادامه با ما باشید.
تاریخچه سئو
سئو به طور قابل توجهی تغییر کرده است و برای دستیابی به درک واقعی نحوهی ایجاد یک استراتژی موثر سئو، شروع کار با درک تاریخچهی الگوریتم های جستجو مفید است.
تجزیه و تحلیل زیر بر روی گوگل متمرکز شده است اما، دیگران تا حد زیادی از این روش پیروی کرده اند.
قبل از 2003
الگوریتم های موتور جستجو در این زمان، حداقل طبق استانداردهای امروز، ساده بودند. رتبه بندی ها تقریبا به طور کامل توسط عوامل سئو داخلی از جمله عناوین صفحه، متا دیتا و متن بدنه، با تراکم کلمات کلیدی، نقش اصلی را بازی می کردند.
هرچه کلمات کلیدی در یک صفحه بیشتر بود، بهتر بود. دستکاری موتورهای جستجو نیز بسیار آسان بود. روش هایی مانند ایجاد محتوای پنهان و پر از کلمات کلیدی بسیار موثر بودند.
2004
به روزرسانی فلوریدای گوگل که در پایان سال 2003 اتفاق افتاد، اولین بروزرسانی گسترده ی الگوریتم بود. روزنه هایی که به وب سایت ها اجازه می داد از طریق کارهای فنی و محتوایی در سایت اسپم تولید کنند، بسته شد و عوامل مبتنی بر لینک برای اولین بار در مرکز قرار گرفتند.
رتبه بندی به میزان زیادی توسط حجم لینک به ویژه توسط انکرتکست، لینک هایی که به سایت بازمی گرددند، تعین شدند. بهینه سازی تکنیکال و محتوا مسئولیت را از خود سلب کردند و ارزیابی مربوط به آن عمدتاً از طریق لینک انکرتکست انجام می شد.
حجم بالایی از لینک ها شامل انکرتکست برای ارائه ی رتبه بندی برجسته برای این عبارت کافی بود. حتی با وجود اینکه کیفیت چنین لینک هایی زیر سوال بود و ملاحظات سئوی تکنیکال درون سایتی ضعیف بود.
گرچه اقداماتی توسط گوگل انجام شد تا ملاحظات کیفی را تا پایان این دوره بهبود دهد. ولی الگوریتم برای دستکاری باز ماند.
2011 به بعد
قبل از سال 2011، به روزرسانی های تغییر شدید الگوریتم که قادر به زیرورو کردن شبانه ی صنعت سئو باشد، واقعه نسبتاً نادری بود. به طور معمول، ممکن است هریک یا دو سال یک به روزرسانی عمده پیشبینی شود.
از این نظر، سال 2011 تا حدودی لحظه های جذاب برای سئو بود. بروزرسانی الگوریتم پاندا، که برای اولین بار در فوریه ی آن سال منتشر شد، به یک از پر اهمیت ترین بروزرسانی ها سال های گذشته، که عمدتاً حفره های امنیتی عمدی دستورالعمل های وب مستر گوگل را هدف قرار داده بود، تاثیر پاندا به طور چشمگیری گسترده تر بود.
بخصوص در رابطه با کیفیت وب سایت و کیفیت محتوا، پاندا نه تنها بر روی سایت هایی تاثیر گذاشت که به بخاطر اسپم قابل ملاحظه ی درون سایتی مقصر بودند، بلکه همچنین بر روی آن هایی که گمان میرفت که تجربه ی کاربری با کیفیت پایین ارائه می کردند یا اینکه اساساً منحصربه فرد نبودند نیز تاثیر گذاشت.
چرا سئو سایت باعث افزایش درآمد می شود؟
اگر سایت شما در ردیف های اول موتورهای جستجو قرار داشته باشد، بدون شک اکثر کاربران وارد سایت شما خواهند شد و به احتمال زیاد از محصولات/خدمات سایت شما استفاده می کنند. این کار باعث می شود که فروش بیشتری داشته باشید و فروش بیشتر یعنی سود بیشتر. پس خدمات سئو ارزشمندتر از چیزی هست که فکرش را می کنید.
با یک مثال ساده، این تعریف را برای شما آسان می کنم. مثلا شما سایتی دارید که در این سایت، به مشتریان خود کتاب می فروشید. وقتی کاربر کلمه خرید کتاب را در موتورهای جستجو که بزرگترین آنها گوگل است سرچ کند، و سایت شما در این کلمه در صفحه دو یا سه گوگل باشد.
به نظر شما کاربر تا صفحه دو سه به دنبال سایت شما می گردد؟ قطعا پاسخ منفی هست. اکثر کاربران وارد سایتی می شوند که در ردیف اول، دوم و سوم هستند و شاید بقیه سایت هایی که در صفحه یک گوگل قرار دارند، وارد شوند ولی اکثر بیشتر افراد وارد سایت هایی می شوند که در ابتدا نمایش داده می شود.
پس سایتی که در رتبه اول قرار دارد، احتمال فروش بیشتری دارد و سایت شما که در صفحه سه گوگل قرار دارد کتابی به فروش نمیرساند. سئو طلوع با بهینه سازی، سایت شما را به صفحه یک گوگل و به لینک های ابتدایی می رساند.
آیا سئو فقط مختص به گوگل است؟
افرادی که به تازگی وارد دنیای جالب سئو شدها ند شاید این سوال در این افراد ایجاد شود که آیا سئو سئو فقط متخص به گوگل است یا نه؟
گوگل محبوب ترین و قوی ترین موتور جستجو در دنیا است و همه مدیران وب سایت ها تلاش می کنند که وب سایت شان در رتبه یک گوگل قرار گیرد. اما به این معنی نیست که دیگر موتورهای جستجو بی اهمیت هستند. دیگر موتورهای جستجو مانند: پینگ، یاهو و.. کاربران خود را دارند که باید همه تلاش خود را بکنیم که هیچ کدام از کاربران خود را از دست ندهیم.لازم به ذکر است که اگر وب سایت خود را برای گوگل بهینه سازی کنیم، جایگاه خوبی هم در دیگر موتورها کسب خواهد کرد.
آیا سئو سخت است؟
هرکاری سختی و آسانی خود را دارد و نمی توان گفت این کار سخت یا آسان است. ما تمام تلاش خود را در این آموزش کردهایم که مفاهیم اولیه و اصول سئو را برای شما عزیزان توضیح دهیم. یکی از عوامل بسیار مهم در علم سئو، تجربه است. و این تجربه با آزمون و خطا و با گذر زمان به دست خواهد آمد.
تاثیر سئو بر درآمد
طبق آمار منتشر شده از سئوی وزارت صنعت و معدن و تجارت، خرید اینترنتی در ایران نسبت به سال های گذشته بسیار افزایش یافته است. میزان خرید اینترنتی در سال 1392 حدود 14 هزار میلیارد تومان و در سالهای 1393 و 1394 به ترتیب 50 هزار میلیارد تومان و 61 هزار میلیار تومان بود. خب این چه معنی برای شما دارد؟ اگر کمی هوشمندانه فکر کنید، حتما باید به دنبال راه اندازی کسب و کار آنلاین خود باشید. کسب و کارهای سنتی رفته رفته مشتریان خود را از دست خواهند داد و… فرض کنید شما یک مغازه موبایل فروشی در یک مرکز شهر و در یک خیابان شلوغ دارید. روزانه چند نفر از جلوی مغازه شما رد می شوند؟ چند نفر وارد مغازه شما می شوند و چند نفر از شما خرید میکنند؟
اگر کمی خوب فکر کنید، شما زمانی موفق به فروش محصولات خود خواهید شد که مغازه شما باز باشد. و اگر مغازه شما در تهران هست، فردی که در شهر تبریز به دنبال خرید موبایل است، نمیتواند از مغازه شما خریداری کند. پس مغازه شما برای افرادی که در تهران هستند، امکان خرید را ارائه می دهد. اگر شما یک سایت در زمینه فروش موبایل داشته باشید چطور؟ بازهم همه مشتریان شما از تهران خواهند بود؟ جواب منفی است. سئو به شما کمک می کند که سایت شما در صفحه یک موتورهای جستجو حضور یابد و همه افرادی که در ایران هستند، در هر ساعت از شبانه روز و حتی روزهای تعطیل، می توانند از سایت شما اقدام به خرید موبایل کنند. سئو یعنی افزایش چندین برابری درآمد از سایت خود. و همچنین لازم به ذکر است که اگر سایت شما در کلمات کلیدی در نتایج اول گوگل نباشد، اکثر مشتریان خود را از دست خواهید داد.
چقدر زمان لازم است تا به رتبه اول گوگل برسیم؟
این سوال رو اکثرا افرادی می پرسند که آشنایی زیادی با مباحث سئو ندارند یا به تازگی در حال یادگیری سئو هستند. برای پاسخ به این سوال نمی توان زمان دقیق را تعیین کرد.
انواع سئو
- سئو داخلی یا On-page SEO
- سئو خارجی یا Off-page SEO
اگر بخواهیم وب سایت خود را با سئو به صفحه یک گوگل برسانیم، باید روی این وب سایت سئو داخلی و خارجی بصورت اصولی و دقیق انجام دهیم. طوریکه هیچ مشکل جزئی وجود نداشته باشد. لازم به ذکر است که اگر تنها فقط روی یکی از این موارد اشاره شده (سئو داخلی – خارجی) کار کنیم، احتمال رسیدن به صفحه یک گوگل کاهش پیدا میکند.
سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی به مجموعه اقدامات و فعالیت هایی گفته می شود که طبق استانداردهای موتورهای جستجو، در داخل سایت انجام می شود. سئو داخلی شامل موارد زیر است:
- استفاده مناسب از تگ های Heading
- اصلاح ساختارهای URL های موجود در سایت
- تعیین عنوان های مناسب برای صفحات سایت
- تولید محتوای یونیک، استاندارد و بهینه
- استفاده مناسب از لینک های داخلی در صفحات مختلف
- بهینه سازی چگالی کلمات کلیدی
- استفاده از تصاویر کم حجم و بهینه
- بهینه سازی سرعت بارگذاری سایت
- و…
همانطورکه مشاهده کردید، تمامی این فعالیت ها در داخل سایت انجام میشود.
سئو خارجی چیست؟
سئو خارجی به مجموعه اقدامات و فعالیا هایی گفته می شود که در بیرون از سایت، برای بالا آوردن کلمات کلیدی هدف سایت انجام می شود.
برای انجام سئو خارجی، نیازی به دسترسی به پنل مدیریتی وب سایت وجود ندارد. کار کردن روی سئو خارجی سایت، کار بسیار حساس و پیچید های است و در صورتیکه دانش کافی در این زمینه ندارید، بهتر است از متخصص سئو مشاوره بگیرید.
سئو خارجی شامل موارد زیر است:
- لینک سازی (Link Building)
- بهینه سازی عنوان لینک ها (Anchor Text)
- بررسی نوع و کیفیت لینک های ایجاده شده روی وب سایت
- فعالیت در شبکه های اجتماعی
- و…
لینک سازی، یکی از عوامل بسیار مهم در سئو خارجی است. لینک سازی تا حدی اهمیت دارد که می توان گفت حدود 70 تا 75 درصد از فرایند سئوی یک وبسایت را شامل می شود. این جمله به این معنی نیست که فقط روی سئو خارجی کار کنیم و بیخیال سئو داخلی بشیم. در صورت نیاز به خرید بک لینک دائمی و طبیعی برای ارتفای کلمات کلیدی به صفحه خرید بک لینک ما مراجعه کنید.
برای گرفتن نتیجه بهتر در سئو خارجی، ابتدا باید سئو داخلی را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.
سئو کلاه سفید چیست؟ (White Hat)
سئوکارهای کلاه سفید، در تمامی مراحل عملیات سئو طبق اصول و استاندارد های مشخص شده از سوی گوگل عمل می کنند. اگر سئو کار سایت شما کلاه سفید باشد، پس نباید هیچگونه نگرانی جریمه شدن از سوی گوگل را نداشته باشید. زیرا تمامی فرایند سئو که روی سایت شما انجام می گیرد، طبق استاندارد های مشخص شده از خود گوگل می باشد.
ممکن است رشد وب سایت در این روش سرعت کمتری نسبت به دیگر روش ها داشته باشد اما به دلیل رعایت استانداردهای گوگل، وضعیت سئوی وب سایت شما، پایداری بیشتری خواهد داشت. یعنی اگر شما با این روش در کلمات کلیدی خود به رتبه یک گوگل رسیدید، مدت زمان بیشتری جایگاه خود را حفظ خواهید کرد. وب سایتی که با روش غیرقانونی به صفحه یک گوگل رسیده است، به احتمال زیاد در آپدیت الگوریتم گوگل جریمه شود و جایگاه خود را از دست دهد. ولی در روش کلاه سفید نباید هیچگونه نگرانی از دست دادن جایگاه خود باشید.
سئو کلاه سیاه چیست؟ (Black Hat)
سئو کار کلاه سیاه، با استفاده از روشهای غیرقانوی سعی در فریب گوگل و کسب رتبه اول در کلمات کلیدی مختلف و در مدت زمان کوتاهی دارد. اگر آینده وب سایتتان برای شما مهم است، توصیه می کنیم به هیچ وجه با این گروه از سئوکاران همکاری نکنید. شاید سئو کار کلاه سیاه بتواند کلمات وب سایت شما را در زمان کمی به صفحه اول برساند ولی گوگل حتما آن را شناسایی خواهد کرد. سئو طلوع به هیج وجه این روش از انجام سئو را تایید نمی کند.