آموزش تحقیق کلمات کلیدی
آموزش تحقیق کلمات کلیدی از سطح مقدماتی تا پیشرفته
فهرست مطالب
تحقیق و تحلیل کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی یک امر بسیار بسیار مهم در سئو میباشد. میتوان گفت که کلمات کلیدی مناسب می تواند وب سایت شما را در صفحه اول نتایج جستجو قرار دهند و همچنین کلمات کلیدی بی ربط نیز می تواند شکاف بین کاربران و وب سایت شما را افزایش دهد و باعث شود که دیگران کاربران به وب سایت شما مراجعه نکنند.
تحقیق و تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی به شما این امکان را می دهد که اطلاعات و دیتاهایی را که مخاطبان هدف شما جستجو می کنند و دنبال آن هستند را با استفاده از کلمات کلیدی پیدا کنید. پس از تحقیق کلمه کلیدی، نه تنها عبارات و اصطلاحات مربوط به سئو را دریافت می کنید و یک راهنمای بسیار قوی برای سئو سایت شما میشود، بلکه باعث این میشود که کاربران شما و سایتتان را بهتر درک کنند. که این امر به شما کمک خواهد کرد تا یک وب سایت بهتر با کلمات کلیدی و عبارات مرتبط داشته باشید و هدفمندتر جلو بروید.
صفحه ی وب سایت شما برای رسیدن به رتبههای بالاتر باید با میلیون ها صفحهی وب دیگر رقابت کند. بنابراین، با بهینه سازی محتوای خود با گنجاندن کلمات کلیدی مناسب در صفحات یک تمرین ضروری سئو است. اگر از کلمات کلیدی مناسب استفاده نکنید، ممکن است وب سایت شما هرگز در صفحه اول نتایج جستجو قرار نگیرد.
چطور کلمه کلیدی مناسب را پیدا کنیم؟
قبل از استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی، باید محصول یا خدمات خود و مخاطبان هدف را شناسایی کنید. اگر محصول یا خدمات خود را خوب درک کرده باشید و بشناسید، می توانید کلمات کلیدی خوبی را انتخاب کنید.
مرحله بعدی دسترسی به ارزش کلمه کلیدی است. برای دسترسی به ارزش کلمه کلیدی خود می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
چند سوال در مورد تحقیق کلمه کلیدی
ابتدای کار چند سوال از خود بپرسید!! مانند اینکه آیا کلمه کلیدی مربوط به محتوا و حوزه ی فعالیت شماست؟ آیا بازدیدکنندگان با این کلمه کلیدی اطلاعات درستی به دست خواهند آورد و برای آنها مفید خواهد بود یا نه؟ آیا این ترافیک باعث افزایش درآمد سایت شما و کسب و کار شما خواهد شد؟ اگر پاسخ به این سوالات مثبت است، کلمه کلیدی با ارزشی است و به درستی انتخاب شده است.
کلمات کلیدی داده شده را در موتورهای جستجو مانند گوگل جستجو کنید
با این کار شما میتوانید با سایت هایی که در این حوزه فعالیت میکنند آشنا خواهید شد و شناخت خوبی پیدا خواهید کرد.. این امر باعث میشود که درک خوبی در مورد رقبای خود داشته باشید و متوجه خواهید شد که کلمهی کلید یا عبارت انتخابی شما چقدر سخت یا آسان است.
از کمپین ها استفاده کنید
می توانید نمونه کمپینهای موجود در Google Adwords، Bing Adcenter و غیره را خریداری کنید. با این کار شما ترافیک آزمایشی دریافت خواهید کرد که می توانید آن را به صفحات وب خود هدایت کنید و ببینید که چه تعداد از آنها کلیک می کنند و چقدر در صفحهی سایت شما میمانند. در نتیجه این کار به شما می گوید که کلمه کلیدی خود را درست انتخاب کرده اید و روی آن کلمه باید کار کنید یا باید تغییر دهید.
تحلیل وب سایت رقبا
تجزیه و تحلیل وب سایت رقبا بخش مهمی از تجزیه و تحلیل سئو میباشد. با تجزیه و تحلیل وب سایت های رقبا می توانید ایده هایی برای بهبود استراتژی های بازاریابی وب خود بدست آورید.
ابزارهای مختلفی برای تجزیه و تحلیل رقبا وجود دارد که میتوانید وب سایت خود را با وب سایت های رقبای مقایسه کنید، در واقع این ابزارهای مخصوص این کار طراحی شده اند. این ابزارها بر اساس معیارهای مختلف سئو هستند و استفاده و کار کردن با آنها بسیار آسان است، به عنوان مثال، برخی از ابزارها از شما می خواهند URL صفحه وب خود، URL رقیب و کلمه کلیدی مورد نظر را وارد کنید سپس با یک کلیک ابزار به شما می گوید که رتبه ی شما و رقیبتان در آن کلمه کلیدی چیست؟!
چند مرحله مهم برای تجزیه و تحلیل وب سایت رقبا وجود دارد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
1) رقبای سئوی خود را بشناسید
به طور کلی، سایت هایی که هم ردهی شما هستند و به عبارتی در جایگاه شما قرار دارند یا از نظر کلمات کلیدی رتبه خوبی دارند، رقیب شما بحساب میآیند. راه ساده تر این است که برای پیدا کردن رقبای خود در آن کلمه کلیدی کافیست که عبارت یا کلمه کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید و سایت هایی که در صفحات اول نتایج جستجو قرار دارند رقیب شما بحساب میآیند.
2) از سایت رقبا دیدن کنید
پس از آنکه لیستی از رقبای خود را تهیه کردید و اسامی سایت ها و رقیبان خود را در یک فایل اکسل قرار دادید، مرحلهی بعدی که باید انجام دهید بازدید از آن سایت ها است. موارد زیادی وجود دارد که باید در سایت های آنها مورد بررسی قرار دهید، مانند کیفیت و کمیت محتوا، کلمات یا عبارات کلیدی، نوع وب سایت (پویا یا استاتیک) و غیره. این تجزیه و تحلیل و آنالیزها به شما می گوید که سایت های رقبای شما چقدر حرفه ای هستند و چقدر باید تلاش کنید تا جایگاه بالاتری نسبت به آنها کسب کنید. سپس با توجه به این اطلاعات باید استراتژی ها و اقدامات لازم را انجام دهید تا از آنها پیشی بگیرید.
3) بک لینک های رقبا را بررسی کنید
در این مرحله شما بک لینک های رقبای خود را بررسی می کنید. شما باید شماره، مبدا و متن لنگر آنها و غیره را پیدا کنید. اگر بک لینک از برخی از سایت های محبوب وجود دارد، می توانید با وب مستر آنها تماس بگیرید تا از آنها بک لینک دریافت کنید. برخی از ابزارهای محبوب برای تجزیه و تحلیل بک لینک عبارتند از Backlink Anchor Text Analysis و Backlink Summary. جهت سفارش بک لینک دائمی و باکیفیت به صفحه خرید بک لینک سئو طلوع مراجعه کنید.
4) حضور رقبا در رسانه های اجتماعی را تجزیه و تحلیل کنید
رسانه های اجتماعی به طور گسترده ای برای افزایش ترافیک در یک سایت استفاده می شوند. برای مشاهده پست های رقبای خود از برخی از سایت های محبوب نشانک گذاری اجتماعی دیدن کنید. کیفیت و محبوبیت پست های آنها را بررسی کنید. توییتر و فیس بوک دو سایت شبکه اجتماعی محبوب هستند که می توانید بررسی کنید که آیا رقبای شما فعال هستند یا خیر.
آنالیز SWOT یک وب سایت
SWOT مخفف عبارات Strengths، Weaknesses، Opportunities و Threats است. اینها چهار فاکتوری هستند که برای ارزیابی کسب و کارها و بیزنس ها و دوام آنها به عنوان یک شرکت توسط سازمانها استفاده می شود. یعنی به عبارتی دیگر، می توان گفت که از این عوامل برای ارزیابی رشد فعلی و آینده یک وب سایت استفاده میشود.
این نقاط قوت و ضعف عوامل داخلی هستند که یک سازمان آنها را باید کنترل کند. و در مقابل آن فرصت ها و تهدیدها هستند که این دو مورد جزو عوامل بیرونی بحساب می آیند که خارج از کنترل یک سازمان هستند. پس از تجزیه و تحلیل و آنالیز SWOT، می توانید نقاط قوت و ضعف وب سایت خود و همچنین فرصت ها و تهدیدهای وب سایت خود را پیدا کنید.
قبل از بررسی و آنالیز SWOT باید هدف یا اهداف برای وب سایت شما تعیین شود سپس آنالیز شروع گردد. این اهداف باید به گونه ای باشد که قابل اندازه گیری بوده و واقع بینانه باشند، به عنوان مثال، افزایش 10 درصدی سود در سال آینده، افزایش نرخ کلیک تا 15 درصد، کاهش نرخ افت سبد خرید تا 5 درصد و غیره. پس از شناسایی اهداف خود می توانید با مراحل زیر تحلیل SWOT را شروع کنید.
نقاط قوت (Strengths)
این بخش شامل مزیت هایی است که در سایت های رقبای شما وجود ندارد اما شما این نقاط قوت را دارید. اینها مزیت های رقابتی هستند که به وب سایت شما کمک می کنند نسبت به بقیهی سایت های مشابه برتری داشته باشید، به عنوان مثال نقاط قوت شما میتواند محتوای بسیار خوب و کاربرپسند شما باشد یا طراحی کاربرپسندی که سایت شما دارد، یا ممکن است سایت شما فرآیند ثبت نام سریع و آسانی داشته باشد، این موارد و بسیاری از موارد دیگر میتوانند به عنوان مزیت سایت شما بحساب بیایند.
نقاط ضعف (Weaknesses)
به ویژگی هایی اشاره دارد که پیشرفت سایت شما را کند می کند و باعث میشود که شما به اهداف خود نرسید و نتیجه نگیرید. برای پیدا کردن نقاط ضعف وب سایت خود می توانید یک ویژگی وب سایت خود را با همان ویژگی وب سایت رقیب مقایسه کنید. چنانچه رقیب شما این ویژگی را بهتر از شما اجرا می کند، این ویژگی را به عنوان نقطه ضعف خود در نظر بگیرید که برای بهبود آن باید تلاش کنید تا بتوانید کم کم از رقبایتان پیشی بگیرید و آن را به نقطه قوت تبدیل کنید.
فرصت ها (Opportunities)
فرصت ها به عوامل خارجی اشاره میکند که می تواند به شما در بهبود عملکرد و به محبوبیت رساندن وب سایت شما کمک میکند. این فاکتورها در واقع خارج از کنترل شما هستند و در صورتی که به نحو احسن از این فرصت ها استفاده کنید به شما کمک خواهد کرد که به اهدافتان برسید و پیشرفت کنید. برخی از فرصتهای رایجی که برای وبسایتها وجود دارد، فناوری جدید برای بهبود تجربه بازدیدکنندگان، وب ۲.۰ متمرکز بر شبکههای اجتماعی، اینترنت روی تلفنهای همراه، تراکنشهای آنلاین، استراتژیهای بازاریابی خلاقانه و غیره میباشد.
تهدیدها (Threats)
تهدیدها به عوامل خارجی اشاره دارد که ممکن است باعث شود شما به اهدافی که برای پیشرفت سایت خود در نظر گرفته اید و برنامه ریزی کرده اید نرسید. این عوامل، خارج از کنترل ما هستند و در صورتی که این تهدیدها را نادیده بگیریم وب سایتمان پیشرفت نخواهد کرد.
برخی از رایجترین تهدیدات یک وب سایت عبارتند از: تازه واردها (وب سایت ها)، دزدیهای نرم افزاری، قوانین دولتی، تغییر نیازهای مشتری، تقلید رقبا از ایده های ما، و غیره…
چطور بهترین کلمات کلیدی را انتخاب کنیم؟
همانطور که میدانید کلمات کلیدی، کلمات یا عباراتی هستند که توسط افراد در موتورهای جستجو برای پیدا کردن و یافتن اطلاعات مورد نظر استفاده می شوند. این کلمات کلیدی و عبارات مرتبط، به افزایش ترافیک وب سایت ما کمک میکنند.
پس، اگر به دنبال این هستید که بهترین کلمات کلیدی و عبارات را برای صفحات وب سایت خود انتخاب کنید، به نکات زیر توجه داشته باشید:
کلمات کلیدی دم دراز
به عبارات 3 تا 5 کلمه ای کلمات کلیدی دم دراز یا بلند میگوییم. اینگونه کلمات کلیدی برای سئو ایده آل هستند، به دلیل اینکه افرادی که در مرحله خرید هستند و قصد خرید دارند، تمایل دارند از عبارات طولانی تر برای جستجوی محصولات یا خدمات استفاده کنند. عبارات طولانی نیز نسبت به کلمات کلیدی کوتاهتر رقابت کمتری دارند و به شما در جذب ترافیک هدفمند کمک می کند.
کلمات کلیدی LSI
در این روش، کلمات کلیدی مرتبط را با کلمات کلیدی اصلی ترکیب میکنیم. به عنوان مثال اگر صفحه ای حاوی اطلاعاتی در مورد خودروها باشد، موتور جستجو تمایل دارد که عبارات دیگری نظیر مدل، سال ساخت، قطعات خودرو و غیره را نیز ببیند. بنابراین، اگر موتور جستجو کلمات معنایی بیشتری را در صفحه شما پیدا کنند، شما را مرتبط تر و معتبرتر میدانند.
کلمات کلیدی ترند شده
اگر می خواهید که کلمات کلیدی محبوبی داشته باشید، باید به کلمات کلیدی ترند شده اخیر توجه داشته باشید. شما باید آنچه را که در موتورهای جستجو محبوب هستند بشناسید و اگر جستجوی پرطرفداری را پیدا کردید که مربوط به حوزه ی کاری سایت شما است، می توانید از این کلمات کلیدی ترند شده استفاده کنید تا ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
کلمات کلیدی مبتنی بر مکان
میتوانید نام کشور، استان یا شهر را به کلمه کلیدی اصلی خود اضافه کنید تا از بقیه ی سایت ها متمایز باشید. این به شما کمک می کند تا افرادی که در آن منطقهی شما این کلمهی کلیدی را سرچ میکنند وبسایت شما را در رتبهی بالاتری مشاهده کنند و کلیک نمایند و منجر به جذب ورودی میشود.
کلمه کلیدی رقبا را بررسی و شناسایی کنید
می توانید از برخی از کلمات کلیدی محبوب رقبای خود برای جذب بخشی از ترافیک آنها به سایت خود استفاده کنید. برای پیدا کردن کلمات کلیدی رقیبان خود می توانید از ابزارهای آنلاین مانند Keyword Spy استفاده کنید.
ابزارهای موجود برای تحقیق کلمات کلیدی
کلمات کلیدی یکی از بخشهای مهم سئو هستند ما برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط و مفید نیاز به تحقیق دقیق کلمات کلیدی داریم.
تحقیق کلمات کلیدی، کلمات کلیدی مرتبط و مفیدی را در اختیار شما قرار می دهد که به صفحات وب شما کمک میکند که در نتایج بالای جستجوی گوگل قرار بگیرند. به همین دلیل است که اساس و پایهی سئو را تحقیق کلمات کلیدی تشکیل میدهند.
تعدادی ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد. برخی از ابزارهای محبوب در زیر توضیح داده شده است:
گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner)
یکی از پرکاربردترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی گوگل کیورد پلنر است. از این ابزار میتوانید بصورت رایگان استفاده کنید که با Google Adwords نیز یکپارچه شده است. برای استفاده از این ابزار کافیست که حساب Adwords ایجاد کنید. با استفاده از این ابزار میتوانید ایده های جدید و سطح رقابت آنها را پیدا کنید و همچین به راحتی میتوانید از فیلتر این ابزار استفاده کنید تا کلمات کلیدی سودآوری را به شما ارائه دهد.
گوگل ترندز (Google Trends)
یکی دیگر از ابزارهای رایگان گوگل، گوگل ترندز میباشد که برای مقایسه ترافیک مجموعه ای از کلمات کلیدی طراحی شده است. این به شما امکان می دهد چندین کلمه کلیدی را مقایسه کنید، همچنین میتوانید از بخش فیلتر آن نیز استفاده کرده و براساس تاریخچهی جستجو، دسته بندی و مکان فیلتر کرده و از آن استفاده کنید. شما تنها کافیست که دادهها را وارد کنید سپس به شما نشان خواهد داد که یک کلمه کلیدی خاص چه رتبهای را به همراه دلیل محبوبیت آن مانند پوشش مطبوعاتی، رسانههای اجتماعی و غیره نشان میدهد.
SEMRUSH
این ابزار برای ارائه بیش از جستجوی کلمات کلیدی طراحی شده استبا استفاده از این ابزار دیگر نیازی به وارد کردن کلمات کلیدی مانند سایر ابزارها ندارید. تنها کافیست که URL خود و رقیب خود را اضافه کنید، این ابزار تمام کلمات کلیدی را که برای سایت رقیب رتبه بندی می شوند را در اختیار شما قرار می دهد. می توانید کلمات کلیدی را که هدف آنها نیست شناسایی کنید. با استفاده از اکانت پولی این ابزار شما میتوانید کلمات کلیدی را که رقبای شما قصد دارند برای آن پیشنهاد بدهند، پیدا کنید. شما می توانید از این کلمات کلیدی برای به دست آوردن ورودی های ارگانیک خود، استفاده کنید.
Keyword Spy
کیورد اسپاری یک ابزار بهینه سازی سئو میباشد که برای تحقیق کلمات کلیدی طراحی شده است. همانطور که از نام آن مشخص است، به شما امکان می دهد کلمات کلیدی رقبا را جاسوسی کنید، با استفاده از این ابزار میتوانید کمپین های هدفمند ایجاد کنید و رتبه آنها را بر اساس موقعیت جغرافیایی مشاهده کنید. نسخهی رایگان این ابزار نیز چندین ویژگی را ارائه می دهد و شما میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. ابزار جاسوسی دامنه، یکی از آنهاست که به شما این امکان می دهد دامنهی مورد نظر خود را در کادر جستجو تایپ کنید سپس داده هایی را در اختیار شما قرار خواهد داد، به عنوان مثال اطلاعاتی از قبیل اینکه، یک سایت بیشتر چه کلمات کلیدی را خرج میکند، آن سایت مورد نظر چقد هزینه برای دیده شدن در سرچ می کند و رقبای آن چه کسانی هستند و غیره را به شما نشان خواهد داد.
Keyword Discovery
یکی از بهترین ابزارهای کلمات کلیدی Keyword Discovery است. این ابزار اطلاعات را از بیش از 200 موتور جستجو از جمله موتورهای محبوب مانند گوگل و یاهو جمع آوری می کند. این پایگاه داده های خاص منطقه ای یا کشوری، لیست کلمات کلیدی مرتبط با صنعت، لیست کلمات کلیدی خرید آنلاین و غیره را به شما ارائه می دهد. این ابزار همچنین دارای گزینه های تحقیقاتی مختلفی مانند فیلترها، غلط املایی، جایگزین کلمات کلیدی، کلمات کلیدی ترند و غیره میباشد.
ابزار Tool.io
این ابزار یکی از ابزارهای اصلی تحقیق کلمات کلیدی میباشد، اگر شما به دنبال پیشنهاد کلمات کلیدی طولانی برای کلمات کلیدی خود هستید می توانید از این ابزار استفاده کنید. همچنین این ابزار رایگان میباشد. نسخه اصلی آن حتی بدون ایجاد حساب کاربری نیز میتوانید استفاده کنید. نسخهی رایگان این ابزار از Google Autocomplete برای ایجاد لیستی از کلمات کلیدی بلند مرتبط استفاده می کند. اما، اطلاعاتی از قبیل حجم جستجو و هزینه به ازای هر کلیک باید نسخه را به Keyword Tool Pro ارتقا دهید را ارائه نمی دهد. و شما باید هزینهی آن را پرداخت کنید تا بتوانید از این امکانات استفاده کنید.
WordTracker
این ابزار به شما کمک می کند بهترین کلمات کلیدی مرتبط با کلمات کلیدی جستجوی خود را پیدا کنید و همچنین نشان می دهد که یک کلمه کلیدی چقدر ترافیک دریافت می کند. این ابزار معمولاً توسط کسب و کارهای کوچک استفاده می شود. این ابزار به آنها کمک خواهد کرد تا در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنند، همچنین میتوانند یک پلت فرم سئو برنامه ریزی شده ایجاد کنند و لینکهای جدید بسازند.
ابزار Moz
این ابزار توسط Moz طراحی شده است. این ابزار کمک میکند تا رقابت پذیری یک کلمهی کلیدی را مشخص کنید. زمانی که شما یک کلمه کلیدی را وارد کنید، ده رتبه برتر برای آن کلمه کلیدی را به شما نشان خواهد داد. سپس، بر اساس صفحات وب که برای این کلمه رتبه بندی می شوند، برای کلمه کلیدی نمرهی دشواری تعیین می کند. همچنین به شما امکان می دهد داده ها را برای آنالیز بهتر و عمیقتر به یک CSV ارجاع میدهد.